lördag 28 november 2009

SAAB, (S) och hyckleriet

SAAB producerar tekniskt avancerade bilar, men uppenbarligen till priser som inte lockar tillräckligt många köpare. Hur seriöst engagemanget från Koenigsegg varit må väl experterna bedöma, men vad sysslar Socialdemokraterna egentligen med?

Vi har ju i flera TV kanaler åter fått höra representanter från (S) försöka lägga skulden på Alliansregeringen. Men vad vill (S) egentligen? Tidigare förespråkade man ju öppet att skattebetalarna skulle betala GM och fortsätta en förlustbringande verksamhet. Exakt vad man vill nu är lite mindre klart, men det verkar fortfarande handla om att sätta sprätt på skattebetalarnas slantar...

I dagens ledarblogg i SvD skriver Claes Arvidsson om detta och beskriver det som bondfångeri. Det kan jag instämma i, men det är egentligen ännu värre.

I Trollhättan och dess omgivningar finns nu många medmänniskor - enskilda och familjer - som med stor oro funderar över vad som kommer att ske. Om det blir konkurs är det dessa människor som står inför stora förändringar i vardagslivet. Socialdemokraternas propaganda går ut på att lura dem att det finns en enkel, undergörande kur som man dock inte redovisar. Andra delar av propagandamaskinen talar om att Socialdemokraterna hellre ser ständiga bidrag till arbetslöshet än stöd till att finna andra lösningar.

Det ligger förvisso i socialdemokratisk tradition att bry sig mer om fagra löften till kollektiv i utbyte mot röster, än att se till enskilda individers utveckling och framgång. Det väsentliga här är ju inte att satsa skattebetalarnas pengar på förlustverksamhet, utan att ge stöd till omställning så att de enskilda människornas kan känna trygghet och framtidstro.

---

Se även Göran Skytte i SvD

---

1 kommentar:

Anonym sa...

Enda lösningen för SAAb synes vara att Sossarna, LO och facken lägger ett bud på SAAB. Då blir det fart på försäljningen och biltillverkningen !