torsdag 31 december 2009

Aftonbladet del i (S)-strategi

I förrgår publicerade Aftonbladet en ledare där man anklagar media för att gå i Alliansregeringens ledband: vid ett 50-tal tillfällen sedan valet 2006 skulle Alliansministrar ställt som krav att oppositionsföreträdare inte skulle vara med i samband med intervjuer/debatter.

Som källkritisk läsare ställer man sig frågan - varifrån kommer undersökningen? Jo, från Socialdemokraterna. Är det då en opartisk undersökning eller ett led i ett politiskt partis strategi att vinna nästa val?

Trots att (S) alltså försöker ge en bild av att Alliansregeringen inte vill debattera, så har jag både sett och hört flera sådana debatter. En mindre undersökning som inte enbart är en del av en partipolitisk strategi skulle ha presenterat ALLA debatter som ägt rum.

Av en kort artikel i Expressen framgår det att det rör sig om ett internt dokument från (S) partihögkvarter. Att det är Thomas Bodström som uttalar sig i Expressen gör det ännu tydligare att det är fråga om billig (S)-strategi: läck till Expressen och låt sedan Aftonbladet ta fram indignationsledaren!

Fredrik Reinfeldt har rätt: när (S) och om den röda koalitionen äntligen har avslöjat vad de själva vill göra, då är det dags för debatt. Senast i sjukskrivningsdebatten var ju strategin tydligt: opponera och skräm upp väljarna, även om vi inte har några förslag som skulle ändra på det. Och i skattediskussionerna: lura i pensionärerna att deras skatt ska sänkas, när det våra förslag handlar om att höja skatterna för andra...


---

Inga kommentarer: