måndag 28 december 2009

Hög tid att granska MP

Det är lätt att få höga opinionssiffror när kritisk granskning saknas. Maria Wetterstrand (MP) höjs till skyarna med höga opinionssiffror. En del av orsaken torde väl vara den tilltänkta koalitionssystern Mona Sahlins tillkortakommanden, men bristen på kritiskt förhållningssätt inte minst från media, spelar säkert roll.

I samband med konferensen i Köpenhamn gavs stort utrymme att oemotsagd trumpeta ut sina egna ståndpunkter som vore det oomtvistliga sanningar.

I Korseld ger miljöministern svar på tal och journalisterna konstaterar att Wetterstrands enkla resonemang, om att tåg är lösningen som gör förbifart Stockholm onödig, inte håller för närmare granskning.

Det är sant att Wetterstrand är en duktig demagog, men hennes inlägg domineras av enkla, men ofullständiga, svar på problem. Det enkla tilltalar - det är ju så lätt att lösa problemen, varför försöka krångla till allting?

För flera år sedan debatterade hon energi med Lars Leijonborg, som upptäckte bristerna i logik och sammanhang och kom igen och kunde göra slarvsylta av Wetterstrands demagogik.

För miljöns och framtidens skull behövs Alliansregeringen, inte en vänsterkoalition där ett verklighetsfrämmande och demagogiskt parti som MP får härja fritt!


---

SvD, DN

---

2 kommentarer:

Anonym sa...

Instämmer! Det går inte att dra järnvägsspår till varje ytterdörr!!

Anonym sa...

Ni har väl läst den här: http://www.newsmill.se/artikel/2009/12/19/milj-partiets-trafikpolitik-ers-tt-myter-med-fakta