söndag 20 december 2009

(S) odlar SD-sympatier

Det sägs att i krig och kärlek är allt tillåtet, men uppenbarligen anses detta även gälla politiken, i varje fall när det gäller (S). Länge har man odlat myten om att Alliansregeringen skulle önska stöd från ett SD i en kommande Riksdag. Dock har Mona Sahling inte varit lika meddelsam beträffande den röd-gröna gruppens inställning.

I samband med att jag kritiserat SD för att lyfta fram stopp för "massinvandring" som någon form av kultur, uppmärksammades jag på hur Dalademokraten i början av året ger just sådana signaler som SD använder för att odla sina främlingfientliga åsikter. I Dalademokraten skrev man nämligen rubriken "Analfabeter får bidrag för studier" när det i själva verket handlade om att Borlänge kommun skulle få extra bidrag eftersom ovanligt många av de flyktingar man tagit emot där bedömdes vara analfabeter. Mer pengar till kommunen för att kunna anställa lärare för att avhjälpa analfabetism. Men genom (förhoppningsvis) ogenomtänkt rubriksättning föder man SDs främlingsfientlighet - den som bara läser rubriken kan inte förstå annat än att det är pengar i handen till flyktingar, inte fler arbetstillfällen i Borlänge och flyktingar som snabbare kan komma i arbete...

För välfärden behöver Sverige arbetskraftsinvandring!

---

Se även Kent Persson

---

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du surrar vidare enligt pappas direktiv.

Lars Björndahl sa...

Jag har svårt att se det sakliga i din kommentar. Jag belyser problem med sakliga skäl. Det är allvarligt när en tidning med såpass stor spridning genom avsiktlig eller oskicklig rubriksättning spelar osaklighetens apostlar i händerna!