söndag 13 december 2009

Sjukförsäkringsdebatten - saklighet eller populism

Olle Svenning i Aftonbladet har i ledare beskrivit sjukförsäkringsdebatten som en moralisk förlust för Fredrik Reinfeldt. Det är en beskrivning som enbart är en del av socialdemokratins politiska kamp. Som jag tidigare bloggat har vänsteroppositionen i praktiken inget alternativ, men man är nog innerst inne tacksam för att själva slippa göra något åt det problem man skapat. Den ärliga rubriken borde ha varit "vi vann debatten, men vi har inte råd att vinna sakfrågan". Så vänsteroppositionen är propagandistisk vinnare, men knappas moraliskt.

Anna Dahlberg i Expressen har idag en ledare som med ytterligare fakta belyser det som alla politiker i socialförsäkringsutskottet känner till, men som vänsteroppositionen väljer att blunda för.

I dagens SvD skriver PJ Anders Linder: "När Försäkringskassan i torsdags rapporterade att de har gått igenom sin statistik, och att det inte är fler cancersjuka som får sin sjukskrivning avbruten efter sex månader idag än vad det var före regeringens reform, var ingen intresserad av att lyssna."

Det går inte att tolka på annat sätt än att vänsteroppositionen har tagit efter de främlingsfientliga krafterna genom att i första hand söka snabb populäritet med enkla frågor, även om de är fel!

--

Inga kommentarer: