onsdag 27 januari 2010

Den sårade oskulden

I dagens DN skriver Veronica Palm (S), Gunvor G Ericson (MP) och Emil Broberg (V) att Fredrik Reinfeldt (M) medvetet misstolkar vänsteroppositionens förslag till förändringar i sjukförsäkringen.

Med tanke på den debatt om Alliansregeringens reformer som drivits hårt av oppositionen är det svårt att förstå indignationen - där har man inte sparat på krutet när det gäller misstolkningar. Förslaget från vänsteroppositionen är oklart och otydligt - hur de av Alliansregeringen angivna konsekvenserna skulle undvikas framgår inte, hur gärna Palm, Ericsson och Broberg än argumenterar.

I Sydsvenskan noteras att det finns en bred majoritet i Riksdagen att lämna det gamla systemet som är avgjort sämre för enormt många fler.

I Uppsala Nya Tidning redogör Erik Ullenhag för bakgrund och utformning av Alliansregeringens reform. Viktig är grundinriktningen med arbetslinjen och reellt rehabiliteringsstöd, men också inställningen att misstag och eventuella tolkningar från myndigheters sida som gör att individer i kommer i kläm ska åtgärdas - det inger förtroende.

---

Inga kommentarer: