tisdag 12 januari 2010

Sahlins nota blir dyr för alla svenskar - för dyr!

I dagens SvD gick PJ Anders Linder igenom Mona Sahlins alla överbud. Man kan inte missta sig på ambitionen att sätta rejäl sprätt på alla skattepengar och en hel del till.

Men bakom många sockrade bud finns kraftiga skattehöjningar. Ambitionen att öka biståndsberoende och utanförskap är ännu mer skrämmande.

Så frågan är ju: vem inger mest förtroende av de två huvudkandidaterna till statsministerposten?

Här är nu ett diagram som bygger på data från SIFO i oktober 2009...
(grönt = förtroende, ju mörkare desto mer; rött = dåligt (rosa) eller inget förtroende (mörkrött); vitt = inget klart svar; antal intervjuade strax under 1000)

3 kommentarer:

Mikael sa...

Hej!

Det är så meningslöst att bara kasta skit på Sahlin och oppositionen samtidigt som man inte tar ansvar för konsekvenserna av det borttagna studerandevillkoret.

Många har drabbats mycket hårt därför att de försöker ta sig in på arbetsmarknaden redan innan examen, men varje ansökan möts med cynism och bortsortering. Nästan ingen av de senaste generationerna utexaminerade från våra universitet och högskolor, och då i första hand de med examen inom någon av våra samhällsvetenskapliga discipliner har lyckats komma in på arbetsmarknaden. De möts konsekvent av bortsortering och en unken människosyn från arbetsgivarna och från arbetsförmedlingen som inte vill hjälpa dessa personer det minsta.

Jag vet, för jag har egen erfarenhet av det här. Tänk dig själv att du har satsat hela ditt liv, hela din själ och alla dina pengar i en högre utbildning och sedan får du inte betalt för investeringen utan du kastas ut i det kalla vattnet och har inga som helst rättigheter.

Många av de utexaminerade möts just av detta. Jag har egen erfarenhet av det här. Man sökter flera 1000 jobb men sorteras bort överallt hela tiden hos alla arbetsgivare över hela landet.

Man tvingas dessutom att leva på ingenting som tack för sin investering. Många får nämligen inte försörjningsstöd därför att de som tillämpar regelverket gör det till vår nackdel.

Sedan får många av dessutom påhälsning av CSN dagen efter examen numera och de kräver återbetalning av hela studieslånet på en och samma gång och de tar inte hänsyn till ens ekonomiska situation det minsta trots att lagen är väldigt klar vad gäller nedsättning av återbetalning av studielån.

Nu kräver jag därför svar av alla moderater, på frågan:

Hur skall dessa personer som hela tiden sorteras bort överallt och
som dessutom har fått hela samhället emot sig överleva?

Svara på det här annars är ni inte det minsta lilla trovärdiga.

Mvh

Mikael

Jonas Fryklöf sa...

Mikael,

det måste väl i rimlighetens namn varit du som valt att studera, valt att låna till dina studier, valt ämnen och inriktning?

Varför skall andra betala för dig? Varför skall du erhålla stöd?
Om jag investerar i mig själv och det inte betalar sig (oavsett anledning) är det jag som är ansvarig, ingen annan.

Det fin(S)s för många människor som anser att bidrag är en rättighet, jag ser det som en förmån som man inte skall ta för givet.

Det finns mycket som inte är bra i samhället oavsett partipolitisk inklination men det mest skrämmande är ju att människor inte anser att är man bidragstagande (oavsett form) så kan man inte ha det like "fett" som en person som lönearbetar.

Anonym sa...

Ja, jag förstår att du har svårt att välja mellan Reinfeldt och en chokladbit som statsminister då intelligensen verkar ligga på ungefär samma nivå.

Men för att svara på din fråga så väljer jag nog ändå chokladen då den åtminstone inte har ambitionen att driva sjukskrivna till självmord.