måndag 22 februari 2010

Ännu märkligare utspel från lärarfacket

I dagens SvD går lärarfacket ut i ett ännu hårdare angrepp på Sollentuna kommun.

Med en trosvisshet som gränsar till fanatism avvisas den politiska och professionella ledningens inriktning.

"Resonemang som förs fram om att elever bör få sätta betyg på lärare, eftersom lärare sätter betyg på elever håller inte. Lärarna i år 1–7 sätter inte betyg. Men lärare har i uppdrag från staten och utbildning för att sätta betyg på elevernas kunskaper från åttonde klass på våren till och med hela gymnasieskolan."


Lärarfacket relaterar till en avart: rädslan för utvärderingar och omdömen som emanerar från flumvänsterns borttagande av betygen i skolan. Är det helt okänt att omdömen redan ges i lägre årskurser? Har facket verkligen inte tagit del av hur de förkättrade elevomdömena görs såväl i Malmö som de ska göras i Sollentuna och att eleverna ska få betyg även tidigare år? Det verkar inte så, i varje fall.

Personligen har jag som förälder överlag mycket positiva erfarenheter av lärare, men i de enstaka fall där läraren varit uppenbart dysfunktionell, där skulle knappast en "lärarägd" utvärdering haft någon positiv effekt - i sådana fall har "cover up" tricken överträffat de vildaste förväntningar.

Frågan är fortfarande obesvarad:

Varför är lärarfacket så oroligt för återkoppling?

---

SvD brännpunkt:

18/2
I Sollentuna tar vi elevernas rätt på största allvar

I skolan försöker vi att lära eleverna att gå till källan. Man kan nämligen inte påstå vad som helst om vem som helst hur som helst. En sådan enkel grundregel borde också vara Metta Fjelkners och Trevor Dolans.


13/2
Betyg på lärarna helt feltänkt

---

Se även: Bjarne Grankvist

---

Inga kommentarer: