lördag 6 februari 2010

Lågstadieläreren kommer tillbaka - bra för kompetens och status

Att vara specialist på de yngre åldrarnas pedagogik måste vara en fördel när man har klasser med yngre barn. Det är efterlängtat att Regeringen nu skrotar ytterligare en del av socialdemokratins nedmontering av skolan och lärarnas specialistkunskaper!

Lågstadieläraren återinförs. Tack för det!

---

SvD, SvD

tidigare bloggar: 1, 2, 3.

---


---

5 kommentarer:

Krikon sa...

Nämen va bra, då får ju Mona ett jobb nästa år! Om hon har lärt sig att tala med 1-2 klassare och inte pratar som en dagisfröken!

Lars Björndahl sa...

Nej det kan inte stämma. Syftet är ju inte att skapa fallskärmspositioner för avgångna politiker. Det ska ju krävas kompetens...

Krikon sa...

Inte bara på lågstadiet!
Var är våra lektorer som hade doktorerat och undervisae på gymnasiet? Då var det kvalitet på utbildnngen sedan kom snabbadjunkterna och idag är det Månas (eller stavar hon med "O") kompisar dvs de som saknar utbldning.
Om Måna (O eller Å) blir statsminister blr Sverige unikt - en statsminiser utan postgymnsial utbildning. En pottbärare som arbetat inom äldrevården!

Krikon sa...

OK, Din kommentar var "just on the point"! Very funny! I liked it!

Anonym sa...

Lärarförbundet svek
Göran Persson avskaffade utbildningen av lågstadielärare. Han hade starkt stöd av SAP och Lärarförbundets styrelse. Eva-Lis Siréns företrädare Christer Romilson var med och införde den nya lärarutbildningen, trots protester från enskilda lärare. Sirén kritiserade inte avskaffandet av lågstadielärare. Hon har vaknat sent, väldigt sent. Är hon trovädigt eller bara en simpel kappvändare?

För övrigt har Romilson inte tagit avstånd från det stöd han gav till Pol Pot på 70-talet.