måndag 5 april 2010

Alliansen ger Sverige hopp om en bättre framtid

Medan vänsteroppositionen undviker att tala klarspråk om prislappen för det överbud av valfläsk som bjuds ut för att röstmaximera blir det mer och mer tydligt att den regerande Allianser ägna tid och omsorg att formulera en politik för framtiden.

I dagens SvD beskriver fyra Alliansministrar behovet av att skapa en positiv framtid genom att satsa på barn och unga. Det handlar inte om att lova guld och gröna skogar (som ska betalas av andra), utan om hur Alliansregeringen på olika sätt arbetar för att ge kommande generationer en bra start!

Särskilt en aspekt, där vi redan kommit långt men där vi vill intensifiera arbetet ytterligare på Lidingö, ligger mig varmt om hjärtat:

"... tidigt stöd till elever som riskerar att inte nå målen"

Även om vi har bland landets högsta medelbetyg på Lidingö, så är det viktigt att inte förlora de elever som har det svårast - där är risken störst för tidig utslagning, missbruk och svåra sociala problem.

"Skolan har en avgörande uppgift för att ge alla människor en bra start i livet"

Heder åt Alliansregeringen och dess företrädare biståndsminister Gunilla Carlsson (M), infrastrukturminister Åsa Torstensson (C), integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni (FP) och äldre- och folkhälsominister Maria Larsson (KD)!

---

Läs även Kent Persson blogg, André Assarsssons blogg

---

Inga kommentarer: