onsdag 21 april 2010

Den Socialdemokratiska strategin är tydlig...

Man hör ganska ofta politiker tala om att värna demokratin och att politikerförakt underminerar demokratin.

I måndags morse delade jag ut Moderat valmaterial på Sergels Torg. Överlag var det ett positivt och intresserat mottagande. Mest imponerad blev jag av den man i blåställ som kom fram och bad om broschyrer - han skulle tala med alla sina arbetskamrater: Mona Sahlin och hennes sätt tilltalade honom inte alls. Jag uppfattade att han inte tyckte att hon var ärlig, att hon säger en sak och sedan gör en annan.

Som ett brev på posten kom så tisdagens sågning av Carin Jämtins löfte om Förbifart Stockholm. För att rädda regeringssamarbetet med vänsterpartierna V och MP gör Sahlin ett bondeoffer. Det ryktas att Jämtin ändå är tämligen ointresserad av de frågor som är viktiga för Stockholm, kanske därför att hon blivit lovad en ministerpost.

Men det är inte första gången som (S) i Stockholm offrats på vänsterns regeringsaltare. Minns hur snabbt stödet för RUT snabbt kontrades med en vänsteroppositionsöverenskommelse att RUT ska tas bort.

Strategin förefaller glasklar: låt (S) i Stockholm göra uttalanden som kan tilltala utvecklingsregionens invånare, men såga sedan snabbt av dem med en central uppgörelse. Stockholm är nog ändå en förlorad region, tycks man resonera, men lite strykning medhårs kan ju alltid lura någon förhoppningsfull anhängare...

Tala om väljarförakt!

---

SvD, Bjarne Grankvist, Kent Persson, Edvin Alam, Mats Gerdau, Catharina Elmsäter-Svärd,Bjerke betraktar, Per Ankersjö

---

Tidigare bloggar:
Jämtin inte överkörd?
Dementimaskinen (S) är i full gång
Att både ha kakan och äta den
(S)-omvandling - trolleritricket som är mest luft

Inga kommentarer: