tisdag 4 maj 2010

Dom får väl sälja då!

Miljöpartiet är inget parti som bryr som sig om enskilda människor och hur de drabbas av politiska beslut. I ekot idag intervjuades Mikaela Valtersson om att fastighetsskatten ska återkomma. Dels ansåg hon att "Har man så pass dyra villor så tror jag att man kan betala lite mer i fastighetsskatt" och dels tyckte hon att har man inte råd att betala skatten, då kan man ju sälja och flytta.

Så är det i vänsterns Sverige: det är inte omänskliga godsägare och kapitalister som tycker att det är OK att tvinga bort människor från deras hem - det är vänsterpolitiker som inte bryr sig om enskilda människor. Sådana makthavare behöver vi inte!

Eftersom man även vill återinföra förmögenhetsskatten, så blir det inte bara fastighetsskatt på ett ganska vanligt hus i Storstockholm - det lär bli även förmögenhetsskatt också, men det glömde man visst att nämna.

Varför inte ett förslag till vänstern: vill man vara konsekvent, så borde väl inkomstskatten vara på samma sätt som fastighetsskatten. Fastighetsskatten ökar ju om dina grannar säljer sitt hus dyrt, även om du själv inte fått mer inkomst. Då borde väl din egen inkomstskatt öka om din granne får högre lön. Har du inte råd att bo i ett sådant område så kan du ju alltid flytta till ett ställe som passar dina inkomster bättre!

---

Sveriges Radio, SvD, DN, SvD

---

Mats Gerdau, Kent Persson, Edvin Alam, Ulla Hamilton

---

1 kommentar:

Mats sa...

Äh, pytt, pytt! Vadan denna blödighet? Något måste offras i vår strävan mot ett ståtligare samhällsbygge!
Läs min djupgående filosofiska analys av Valterssons geni, fastighetsskatten och den fria viljan på
www.skattehöjning.nu!
Att även en blind kan få korn på en höna visar du i ditt sista stycke. Självklart borde inkomstskatten höjas i nivå med grannarnas. Genialiskt, faktiskt! Jag måste verkligen begrunda detta förslag. Jag erkänner att jag blev imponerad!
Respektfullaste hälsningar
Mats Roslin