fredag 11 juni 2010

Avslöjande om vänsteroppositionens skattehöjningar

I synnerhet Socialdemokraterna utbreder sig gärna om hur allt som kostar enkelt kan betalas "av de rika". Däremot redovisar de aldrig att den nota de satt upp allt på inte kan betalas av "de rika" - de är alldelse för få!

I dagens SvD redovisar Maria Eriksson hur tomma löftena att andra ska betala notan är:

"Skattebetalarnas förening har roat sig med att räkna ut hur länge pengarna skulle räcka om de allra rikaste, miljonärerna, inte fick behålla ett endaste korvöre efter skatt. Om vi riktigt pungslog dem, då skulle det väl bli gott om pengar till skola, vård och omsorg? Nja. En vecka skulle pengarna kunna hålla den offentliga sektorn igång. Det finns helt enkelt inte tillräckligt många miljoninkomsttagare.

Så även om Mona Sahlin (1536400 kronor), Thomas Bodström (2025800 kronor), Bosse Ringholm (1289900 kronor) och de andra med taxerade inkomster över en miljon skulle jobba helt gratis skulle det inte bli mycket pengar till ”till välfärden”. En vecka."

Det handlar inte om att ifrågasätta att var och en ska betala skatt efter förmåga, utan om att slå hål på vänstermyten att "någon annan" kan betala...

---

Tidigare bloggar:
Myten om skattesänkningar till de rika

---

Inga kommentarer: