måndag 19 juli 2010

S vill ha Straffskatt för alla

I en debattartikel i dagens SvD skriver Mona Sahlin och Ingvar Carlsson om olika skatt för pensionärer och arbetande. Inget är nytt i artikeln, det är gamla halvsanningar och inget konkret besked i frågan: hur ska man åstadkomma samma skatt för arbete och pension? Hittills har ingen S-ledd regering sänkt skatten för pensionärer och inga förslag man lagt i denna valrörelse har innehållit konkreta förslag. Därför återstår endast alternativet att skatten ska höjas för alla. Eftersom Sahlin och Carlsson kallar det för straffskatt så innebär det alltså att man vill införa straffskatt för alla. Det är väl häftigt, eller hur?

Alliansen har SÄNKT skatten för pensionärerna, med sikte på dem med de minsta marginalerna. När sänkte S skatten för pensionärerna.

Alliansen har i grunden sänkt fastighetsskatten som i praktiken drabbat - och kommer att drabba om S-V-MP kommer till makten - pensionärer hårdast, inte minst på Lidingö där även nog så vanliga radhus säljs för 5-6 miljoner kronor. Då drabbas kringboende pensionerade grannar med obelånade hus nårt av vänsteroppositionens straffskatter. Men där har samarbetskollegan MP svaret klart: Dom får väl flytta då!

Alliansen kommer inte att återinföra förmögenhetsskatten, som är en skatt på redan skattade tillgångar och som därför hört drabbar pensionärer med hus utan lån i storstadsområden om S-V-MP kommer tillbaka till makten. Men det är ingen straffskatt - pensionärerna kan ju lämna sina hem och flytta!

Det är en "solidaritet" och "omsorg" om de äldre som varken Sahlin eller Carlsson vill tala öppet om!!

---

SvD

---

Tidigare bloggar:
Sänkt skatt för pensionärer
Dom får väl sälja då!
Den rödgröna bluffen synas
Vänsteroppositionen har gett upp Stockholm

---

Inga kommentarer: