tisdag 17 augusti 2010

Busstrafiken till och från Ropsten måste bli bättre

Jag kandiderar till Landstinget därför att jag vill vara med om att utveckla regionen. Jag har också ett mångårigt intresse för kollektivtrafik och även mångårig erfarenhet av landstinget som vårdgivare och den administrativa apparat som vilar tungt över verksamheten.

En för Lidingöbor lika irriterande som obegriplig inställning från SL är att företaget inte tycks anse att det behövs bussar under sommarmånaderna. Förra veckan och än mer denna vecka går överfulla bussar från Ropsten och lämnar många passagerare kvar att vänta på nästa buss. Det verkar som om SL tror att alla Lidingöbor är skolelever eller lärare, att alla har semester från före midsommar till slutet av augusti.

Symtomatisk är att det som S har dragit upp som den STORA REFORMEN, är butlern som ska göra tjänster åt 100 T-baneresenärer åt gången. Man kanske ser att de ska pressa in passagerarna i bussarna på eftermiddagarna?

Stor heder åt Catharina Elmsäter-Svärd som på lördagens valupptakt vann gehör för begreppet "Vård och Tåg i tid". Jag kommer att arbeta för att även bussar ska gå i tid - och ha plats för passagerarna - när passagerarna behöver det.

Det är helt tydligt att många Lidingöbor känner sig tvingade att köra till Ropsten för att ha en rimlig resväg till och från Ropsten. Det krävs alltså en ordentlig uppryckning av busstrafiken eller utveckling av parkeringen för att inte fler och fler Lidingöbor ska bli tvingade att ta bilen in till stan!!

----

Catharina Elmsäter-Svärd, Paul Lindquist

---

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är även en del annat som är svårförståligt med bussförbindelserna. Jag åker då och då med linje 76 från Södermalm och har aldrig förstått varför man alltid måste byta buss och få väntetid i Ropsten. Varför kör inte inte linje 76 vidare, exempelvis till Rudboda? Kommungränserna borde ju inte existera för för den landstingsdrivna trafiken.
Claes-Göran Wik