tisdag 24 augusti 2010

Om sanningen ska fram...

Till och med Aftonbladet har uppenbarligen börjat inse att socialdemokratins desperata och planlösa dubbelspel, personangrepp och flagranta lögner inte biter på större delen av väljarkåren - i varje fall på nyhetsplats, även om ledarsidorna fortfarande är helt trogna och okritiska. Kronofogden rapporterar att skuldökningen planar ut, vilket brukar anses vara ett tecken på att en kris är på väg att gå över. Det är då inte helt förvånande att en överväldigande majoritet av Aftonbladets nätläsare anser att de fått bättre ekonomi de senaste fyra åren. Men den socialdemokratiske partisekreteraren Ibrahim Baylan "berikar" valrörelsen med en uträkning vad familjen Reinfeldt "tjänat" på de fyra årens alliansregering. Det är alltså av snöd personlig vinning som Fredrik Reinfeldt blivit statsminister och Filippa Reinfeldt landstingsråd? Det verkar som om de S-märkta valstrategerna anser att man inte nog kan underskatta sina potentiella väljare!

Var är oppositionens konkreta förslag? Allt vi vet är att skatter ska höjas (vilka som ska drabbas av förmögenhetsskatt och fastighetsskatt ska utredas eller avslöjas efter valet), men inte mycket mer. Stora summor ska läggas på att anställa fler inom förskola, skola och vård, men inte för konkreta åtgärder för att stärka kvaliteten. Vårdval Stockholm ska strypas och politikerna bestämma vilken vårdcentral man ska tillhöra.

Mats Gerdau har ställt en rad viktiga frågor till oppositionen om vilken skolpolitik man avser föra, men inga svar har kommit. Det beror nog på att ingen i vänsteroppositionen har något svar, eftersom man inte vet det. Kommer friskolor att vara tillåtna i framtiden? Kommer det att bli ett fortsatt lärarlyft och satsning på lärarna? - Knappast om vänsteroppositionen kommer till Makten!

---

Edvin Alam, Mina Moderata Karameller
Mats Gerdau:
1. Hur blir det med förskolan om de rödgröna vinner?
2. Hur blir det med betygen?
3. Vad ska hända med högskolan?
4. River ni upp gymnasiereformen?
5. Ska flumskolan tillbaka?
6. Får man vara duktig i den rödgröna skolan?
7. Vem ska gå i den rödgröna skolan?
8. Hur blir det med skolornas självständighet?
9. Ska ni höja skatten för lärare?
Snälla, snälla, snälla, svara

---

SvD

---

Inga kommentarer: