söndag 15 augusti 2010

Socialdemokratins moraliska nederlag

Mats Gerdau skriver mycket träffsäkert om hur Socialdemokratin i brist på egen politik har valt att smutskastningens väg:
"Socialdemokraterna presenterade igår en granskning av moderaternas (eller egentligen regeringens) skolpolitik. Den fick ingen som helst uppmärksamhet i media, så tunn och ovederhäftig är den. Följer samma spår som den sjukvårdsgranskning som Ylva Johansson presenterade förra veckan och som direkt motsades av professionen för lögner. Nu är Ylva Johansson ute i ogjort väder igen."

Mats genomgång av fakta - med hänvisning till de officiella källor som tagit fram statistiken - inger förtroende. Den socialdemokratiska desinformationen gör det inte.

Detta är väl än tydligare tecken på att Socialdemokratin har stigit ner från sin "tron" som samhällsbärande parti. Mona Sahlin brukar ensam få skulden för den Socialdemokratiska devalveringen, men om man tänker efter så kan inte en ensam person orsaka en så bred intellektuell och moralisk nedgång. Hela ledningsgruppen i S tycks sakna både visioner och personlig integritet.

---

SvD, SvD

---

Kent Persson, Paul Lindquist, Stefan J Eriksson

---

Inga kommentarer: