onsdag 1 september 2010

Kan vänstern vända?

Opinionsundersökningar är ju bara opinionsundersökningar, men de har onekligen varit extremt samstämmiga sedan försommaren. Och trenden att vänsterblocket sjunker har också varit stadig.

Även om jag som övertygad moderat ser fördelarna med Alliansens arbetslinje som en stabil bas för ett välfärdssverige, så finns det fortfarande invånare som tror att Alliansen höjt skatten för pensionärer och att ändringarna i sjukskrivningsreglerna (som S i allt väsentligt accepterade i Riksdagen) går ut på att svårt sjuka människor ska tvingas arbeta. Men de är få, mycket få. Under de senaste veckornas valkampanj har det varit slående hur t ex Lidingös pensionärer förstått sambandet mellan arbetslinjen och deras pensioner. Jag har träffat "utförsäkrade" som fått en ny start i livet och förklarat att "det var det bästa för mig". Slutsatsen är att vänsteroppositionens skrämsel- och avundsjukepropaganda slagit fel.

Enligt Ann-Charlotte Marteus i Expressen är det griniga gamla gubbar i S egna led som är stygga mot Mona Sahlin. Men i förra valrörelsen sänkte ju t ex Aftonbladet Göran Persson. Om man ska söka svikare inom de socialdemokratiska leden så får man väl fråga sig vilka som inte hörs, vilka som hukar och inte ställer sig bakom årets verklighetsfrämmande valkampanj som väljarna uppenbarligen inte tror på? Vilka är det som bidar sin tid för att likt Tony Blair kunna poppa upp efter en valförlust och förklara att de aldrig trott på Mona Sahlin och kretsen kring henne. Glöm inte att Mona Sahlin inte är ensam i hjärntrusten kring årets valrörelse...

Idag kan man börja rösta - den 19:e är sista chansen i år. Ta den och rösta för välfärd och sänkta skatter - inte för höjda skatter och ofärd!

---

SvD, DN, Aftonbladet, Expressen

---

Paul Lindquist, Thomas Böhlmark, Edvin Alam, Anna König Jerlmyr, Torbjörn Rosdahl, Kent Persson, Mats Gerdau

---

Inga kommentarer: