måndag 14 februari 2011

Viktigt besked från Tekniska Nämndens ordförande

Idag kom ett viktigt besked från Tekniska Nämndens nya ordförande, Jenny Nilsson:

"Oacceptabelt att busstrafiken ställs in

Fredagens kraftiga snöfall orsakade stora problem för kollektivtrafiken i hela Stockholms län. På Lidingö stod busstrafiken stilla stora delar av morgon och förmiddag. Nu tar ordföranden i Tekniska nämnden i Lidingö stad, Jenny Nilsson (M), initiativ för att låta Tekniska förvaltningen kartlägga fakta om var bristerna i hanteringen ligger.


  • Jag ser mycket allvarligt på det inträffade och vill inte att Lidingöborna ska drabbas av detta igen. Därför har jag idag initierat en faktakartläggning för att klargöra situationen, säger Jenny Nilsson, ordförande i Tekniska nämnden i Lidingö stad.
  • Att busstrafiken i hela kommunen ställs in är inte acceptabelt. Kartläggningen ska klargöra om vi i Lidingö stad gjort något fel med snöröjningen som kan ha påverkat att bussarna inte körde i fredags. Den ska utreda var bristerna låg; är de hos Lidingö stad, Keolis eller SL. Kommer utredningen fram till att problemet ligger i staden är det av största vikt att vi ser till att det inte inträffar igen och aktivt arbetar för att motverka detta, avslutar Nilsson
Presskontakt:
Jenny Nilsson (M) ordförande Tekniska nämnden, Lidingö stad
Tel: 0762- 76 64 06

Niclas Carlsson (M) politisk sekreterare, Lidingö stad
Tel: 0730- 79 49 81"

Kollektivtrafiken är viktig och det är synnerligen angeläget att den inte ställs in. Jenny Nilsson tar sitt uppdrag på största allvar när hon på detta sätt går till botten: är det snöröjningen som brustit eller har entreprenörer eller SL som varit överförsiktiga? Den frågan måste besvaras först och sedan måste åtgärder vidtas för att förhindra att kollektivtrafiken ställs in helt under motsvarande förhållanden!

I ett tidigare blogginlägg betonade jag just det att om kollektivtrafiken ska ge upp hur lätt som helst så krävs det att kollektivresenärer har tillgång till bil när vädret sätter stopp för bussar, tåg och spårvagnar.

----

Inga kommentarer: