lördag 21 januari 2012

Dementimaskinen (S) har sparkat igång igen!

Så har Håkan Juholt fallit för trycket. Hans fel är att han inte blev den frälsare det sjunkande skeppet (S) hade inbillat sig.

Enstaka individer ombord på det sjunkande skeppet har visat kurage att göra en analys som inte innebär att problemet ligger någon annanstans in just i själva partiet.

Den i radion samlade "eliten" Göran Greider, Marita Ulvskog och Ilmar Repalu visste däremot var problemet var. Förutom det att lovorden över Håkan Juholts fantastiska egenskaper som ledare för såväl parti som rike (varför hördes inte det förrän nu?) så slog man fast att det var absolut inte partiets fel. Det finns inte alls några fraktioner eller schismer, politiken är utmärkt och Håkan Juholt har varit perfekt i att framföra en perfekt politik. Nej, felet ligger hos Alliansen och Näringslivet som beordrat fram ett mediedrev där man - enligt Greider - lyfter fram oviktiga små felsägningar för att krossa Juholt och Socialdemokratin.

Den stora förändringen i medias relation till (S) tycker jag verkar vara att journalister i radion inte längre accepterar vad som helst från socialdemokrater - de vågar ställa den där följdfrågan som klär av nonsens och allmänt munväder. Det är inte ett mediedrev utan likt barnet i HC Andersens saga våga säga "men han har ju inga kläder på sig". I synnerhet Göran Greider tillhör dock den generation som vant sig vid att socialdemokratin inte får ifrågasättas...

----

Dementimaskinen S är i full gång
Jämtin inte överkörd?

----
SvD, DN, SR

----

Inga kommentarer: