tisdag 21 februari 2012

Positiv anda på Lilla Högsätra

Idag var jag tillsammans med Niclas Carlsson på besök i Lilla Högsätra för att lyssna på skolledning, lärare och elever. Det var mycket intressant och lärorikt. Det var en tydlig positiv samarbetsanda.

För att mycket kort sammanfatta intrycken: för mig framstår Lilla Högsätra som kvintessensen av det som kännetecknar en bra skola: En skolledning med tydlig pedagogisk inriktning och en engagerad och kunnig personal som både ger elevern kunskap, trygghet och trivsel.

Eleverna gav stöd för den bilden. De kunde visst tänka sig att rekommendera skolan till en kompis. För eleverna var nog den minst positiva delen skolmaten var bilden lite mer delad: de fyra eleverna vi talade med tyckte nog att det mest var lärarna som tyckte att maten var bra. Själva tyckte de att det var blandat och att maten tog slut när den var god. Den fantasifullt benämnda rätten "fiskgratäng med pizzasmak" tilltalade inte våra vittnen.

Men vi lärde oss även mycket om framgångsrik undervisning av barn med olika språklig bakgrund. Totalt ett trettiotal olika språk finns representerade bland barnen - en utmaning som kräver kunnig, engagerad och samarbetande personal.

----

Tidigare blogg: Grattis Lilla Högsätra

---

Inga kommentarer: