tisdag 21 augusti 2012

Missuppfattning om testosteron hos äldre män

I gårdagens SvD skrev Johanne Hildebrandt en kolumn om finanskrisen och hur denna skulle kunna bero på testosteronhalter. Hon stöder sig på John Coates som uppges vara forskare i neurovetenskap i Cambridge. Tankarna på flockbeteende och att unga män som söker en karriär kan vara påverkade i sitt riskbeteende av det manliga könshormonet är inte alls orimliga. Däremot är det en felaktig slutsats att det skulle vara bättre att ta in äldre män därför att den kronologiska åldern med automatik innebär en betydligt lägre testosteronhalt. Tvärtemot den myt som är väldigt väl spridd, så har de flesta män en endast marginell minskning av testosteronhalterna med stigande ålder. SvDs aktuella serie om sexualitet i högre åldrar ger ytterligare ett uttryck för detta.

Frågan om varför äldre män kan ha en lugnande inverkan på yngre, ligger knappast på hormonnivån, utan beror väl mer på en kombination av två faktorer: selektion och erfarenhet. Den unge man som inte tagit till sig av egna och andras erfarenhet att vissa risker är för stora, de lär selekteras bort från verksamheten (dvs inte gå vidare och fortsätta i branschen) medan de som tar till sig erfarenheter lär kunna fortsätta. Men omdöme och förmåga att ta till sig av erfarenheter är inte direkt kopplat till testosteronnivåer. Det finns alltså så mycket mer än bara "enkla" biologiska förklaringar. Även om psykologin i hög grad kan påverkas av testosteron, är det inte den enda faktorn. Män som misshandlar under inverkan av anabola steroider (halvbröder till testosteron - används för dopning) har problem med aggressivitet annars också - det går inte att lägga all skuld på hormonet.

Så till frågan om det alltid är bättre med kvinnligt inslag. Oftast är det nog det, men det finns även kvinnor med överdrivet risktagande och övermått av aggressivitet. Jag talade i höstas med en facklig representant i sjukvården i Stockholm med ordentlig insyn i vad som sker dagligen och hur det hanteras av ledningarna. Hon berättade att många nya kvinnliga chefer är de värsta mobbarna - på något sätt ersätts ledarskap med kränkningar, patienter och medarbetare spelar mindre roll än att framstå som duktiga inför högre chefer. Men sådana insatser är inte de som leder till bra och utvecklande sjukvård - det skapar svåra arbetsmiljöproblem och löser inte de verkliga problemen, skapar bara nya!

Det viktigaste för såväl finansvärlden som sjukvården är att söka ledare och medarbetare som är omdömesgilla, oavsett kön eller ålder. Erfarenhet är förvisso en faktor av betydelse, men att välja chefer och medarbetare efter kön eller hormonnivåer är att förenkla ett stort och allvarligt problem alldeles för mycket...

---
De äldre män som däremot sjunker i testosteronhalt (alltså en liten grupp äldre män), de har ofta både fysiska och psykiska symtom på denna hormonbrist.
Vid den Medicinska Riksstämman i Stockholm planeras ett symposium den 28/11 kl 12-14.30:
"Testosteronbehandling av män – en livsnödvändig eller livshotande åtgärd?"
---

Inga kommentarer: