måndag 24 december 2012

Löfven gör gemensam sak med SD

Det är inte utan förvåning som man läser att Stefan Löfven (S) så tydligt ställer sig på samma sida som SD i frågan om arbetskraftsinvandring. Visserligen har LO sedan länge en mörk sida där man på olika sätt försöker förhindra invandring av arbetskraft som behövs på svensk arbetsmarknad.

"Det faktum att regeringen tillsammans med Miljöpartiet har spätt på den här arbetskraftsinvandringen i samma stund som vi har människor här som skulle kunna ta jobbet om de får rätt utbildning. Det är det jag menar är fel."

Skillnaden är nu att Löfven i sina intervjusvar fokuserar på arbetskraftsinvandring som en orsak till ekonomiska problem i Sverige och växande arbetslöshet. I bästa fall är det naiv aningslöshet, i värsta fall är det cyniskt röstfiske. Oavsett vilken grunden är så gynnas det främlingsfientliga SD genom att uttalandena legitimerar SDs populistiska teser.

Migrationsminister Tobias Billström (M) kommer med viktiga kommentarer:
"Det är anmärkningsvärt. Men det visar vilket litet utrymme det finns för ett rödgrönt samarbete eftersom Miljöpartiet är på regeringens sida i den här frågan. Det känns inåtvänt att peka ut arbetskraftinvandringen som problemet. Det känns inte så fräscht."
---

Expressen, DN, SvD, Aftonbladet, Expressen
, ---

Inga kommentarer: